Вести/Догађаји   
 


Билтен догађаја Acta Diurna бр.21

Билтен Правног факултета Acta Diurna број 21 забележио је догађаје током априла и  маја 2008.године значајне за Факултет и његове чланове.

Свечана академија Просветитељска мисија Доситеја Обрадовића

Поводом 200 година Универзитета у Београду и отварања изложбе Просветитељска мисија Доситеја Обрадовића 28. маја 2008. године у амфитеатру V Правног факултета Универзитета у Бео­граду одржана је свечана академија о животу и раду Доситеја Обрадовића. Поздравне речи упутили су великом броју присутних проф. др Бранко Ковачевић, ректор Бео­градског универзитета и проф. др Мирко Васиљевић, декан Правног факултета, истакавши оснивање Велике школе 1808. као зачетак високог образовања у Србији и значајну улогу Доситеја као првог министра просвете на почетку стварања модерне српске државе.

На тему Доситеј као човек говорио је Стеван Бугарски, а на тему Доситеј Обрадовић и Велика школа доц. др Зоран Мирковић, који је из историографског угла образложио став да рађање Универзитета у Београду, а поготово његовог Правног факултета, треба везати за београдску Велику школу (1808–1813) јер је била направљена по моделу вишег, и посебно вишег правничког образовања у Хабзбуршком царству.

Овом приликом емитован је и кратак документарни филм Доситеј – учитељ за сва времена у продукцији РТС-а. На крају програма, уз пригодан коктел, свечано је отворена излож­ба о просветитељској мисији До­ситеја Обрадовића у холу испред библиотеке Правног факултета.

 


Факултет акредитован међу првима

У првом кругу акредитације факултета у Србији Правни факултет Универзитета у Београду потврдио је свој квалитет као први факултет друштвених наука који је добио нову лиценцу за рад по стандардима које је увео Закон о високом образовању из 2005. године. Уверења о акредитацији установа и студијских програма свечано су уручена 23. маја 2008. у Палати Србије деканима 13 факултета из Београда, Новог Сада, Крагујевца, Ниша и ректору Универзитата у Новом Пазару. Истовремено је акредитовано више од 200 студијских програма.

Честитајући деканима акредитованих факултета, ректор Београдског универзитета проф. Бранко Ковачевић је истакао заједнички циљ да постанемо део јединственог европског простора и изразио наду да ће акредитација допринети побољшању квалитета студија. Декан Правног факултета проф. Мирко Васиљевић је истакао значај акредитације за уводјење реда у високом образовању и отклањање оних институција које су „залутале“ у процес високог образовања, водјене можда више комерцијалним побудама него мотивима едукације и мисијом образовања младих.

Уручењем првих уверења о акредитацији започет је процес кроз који треба да продје 170 факултета, колико их тренутно има у Србији, а цео поступак издавања нових лиценци за рад би требало да буде завршен до јуна 2009. године.


XVII сусрет правника у привреди Србије

Већи број наставника и асистената нашег Факултета учествовао је са рефератима у раду Седамнаестог сусрета правника у привреди Србије, који је одржан 14-16. маја 2008. године у Врњачкој бањи са темом „Корпоративно управљање“. Уредник Сусрета је проф. Мирко Васиљевић, декан нашег Факултета, организатор је Удружење правника у привреди Србије и његов часопис Привреда и право, а Правни факултет је међу установама које су подржале Сусрет и током његовог трајања представио је своју издавачку делатност која је значајна и у овој области.

Учествовало је око 700 правника из привреде, правосуђа, управе и других организација из земље и иностранства, а поднето је око 90 реферата на основну и посебне теме: привредна друштва – предузећа, приватизација и стечај, привредни уговори и спорови – судски и арбитражни, пословно право ЕУ и право конкуренције, банке и осигуравајућа друштва, интелектуална права, монополи, финансијско тржиште, порези, радни односи. Сусрет је завршен усвајањем следећих Порука >>


Први на такмичењу из Међународног хуманитарног права

Наши студенти су освојили прво место на националном такмичењу из Међународног хуманитарног права, које је одржано 19. до 23. априла 2008. у просторијама Црвеног крста. Поред нашег тима, такмичили су се и студенти Факултета политичких наука, Правног факултета из Новог Сада, Правног факултета из Ниша, Полицијске академије и Војне академије. Освајањем првог места наши студенти су обезбедили учешће на престижном међународном такмичењу Јеан Пиктет, које се сваког априла одржава у другој држави.

Наш тим су чинили Вељко Грковић, Миа Фукуда и Марко Вујетић. Тренер тима била је асистенткиња др Ивана Крстић, а у припремама је помагала и Анђела Симић, наша студенткиња и дугогодишња активисткиња Црвеног крста.

Више о томе >>

 


Други на такмичењу из људских права

Друго регионално такмичење у познавању јуриспруденције Европског суда за људска права одржано је 18-19. априла 2008. у београској Палати правде. На такмичењу симулације суђења пред Европским судом за људска права учествовало је десет екипа са правних факултета из четири државе, бивше југословенске републике. Тим нашег Факултета је освојио одлично друго место, а победничка титула му је „за длаку“ измакла и поново припала екипи из Загреба.

Успех нашем Факултету донели су студенти Марија Шћекић, Ксенија Сорајић, Миона Михаиловић, Јасна Митић, Ненад Ковачевић, Стефан Антонић и Марко Лабус. Припремао их је Марко Јовановић, дипломирани студент нашег Факултета и најбољи студент генерације, специјалиста права ЕУ, мастер међународног права и докторант на париском Правном факултету Пантеон Сорбона. Изузетну помоћ и подршку у припреми тима пружиле су асистенткиња др Ивана Крстић и прошлогодишња учесница такмичења Милица Стојановић.

Више о томе >>


Комеморација Проф. др Драгошу Јевтићу

Факултетски опроштај од Проф. др Драгоша Јевтића, пензионисаног професора Правног факултета Универзитета у Београду, одржан је на комеморативној седници 8.05.2008. године у присиству породице, наставника, сарадника и пензионисаних професора нашег Факултета. Декан проф. Мирко Васиљевић је отворио комеморацију упућујући породици изразе дубоког саучешћа у име наставника, асистената и генерација студената којима је проф. Јевтић остао у лепој успомени. О научном раду проф. Драгоша Јевтића говорила је др Љубица Кандић, редовни професор Правног факултета у пензији, а топле речи о проф. Јевтићу као човеку и колеги изговорио је шеф Катедре за правну историју проф. др Мирослав Милошевић.

Опроштајна реч проф. др Љубице Кандић >>

Опроштајна реч проф др Мирослава Милошевића >>


Билтен догађаја Acta Diurna бр.20

Билтен Правног факултета Acta Diurna број 20 забележио је догађаје током фебруара и  марта 2008.године значајне за Факултет и његове чланове.

 


Међу најбољима на светском такмичењу

На петнаестом такмичењу студената права из арбитраже и међународног привредног права – Willem C Vis International Commercial Arbitration Moot, које је одржано од 15. до 20. марта 2008. у Бечу, тим студената Правног факултета Универзитета у Београду поновио је сјајне успехе својих колега из претходних година. По четврти узастопни пут наши студенти су се пласирали у финале такмичења у конкуренцији 203 факултета из целог света. Прошле године су томе додали и треће место на усменом наступу, а ове године наш тим је један од добитника награде за најбољу тужбу, а наша студенткиња Јована Стевовић је међу лауреатима престижне награде за најбољег говорника. Тим су поред Јоване чинили и: Вук Цуцић, Милош Кузман, Никола Марковић, Марија Марошан, Иван Нонковић, Милица Новаковић, Сања Пањковић, Милан Радонић, Рашко Радовановић и Дина Симоновић. Вишемесечне припреме са њима водили су доц. др Владимир Павић, мр Милена Ђорђевић и Угљеша Грушић.

Континурани успех нашег Факултета на овом такмичењу резултат је каквим се може похвалити мали број факултета на свету. Изванредан пласман у усменом и писменом делу такмичења је показао да се на нашем Факултету студенти уче вештинама аргументованог правничког говора и писане речи на највишем нивоу, као и способности да то изразе на енглеском језику. То је оцена најистакнутијих професора и арбитара из целог света који се баве овом облашћу права, који су представљали међународну арбитражу на овом светском такмичењу.

Више о томе>>


Међународно такмичење Belgrade Open

Правни факултет Универзитета у Београду је имао част да 7-9. марта 2008. по први пут буде домаћин припремног турнира за највеће правничко такмичење на свету - Willem C Vis International Commercial Arbitration Moot - које се већ 15 година одржава у Бечу, а ове године окупља чак 203 правна факултета из целог света. На београдској рунди такмичења из међународног привредног права и арбитраже – Belgrade Open – учествовало је 15 тимова са правних факултета из 13 земаља региона и света, са преко 120 такмичара и 50 арбитара - угледних правника, адвоката, судија и професора. Поред нашег Факултета, главни организатори такмичења били су ГТЗ Отворени регионални фонд за југоисточну Европу и Спољнотрговинска арбитража при Привредној комори Србије, а као покровитељи скупа такмичење су помогле и адвокатске канцеларије Карановић & Николић, ЦМС Београд и Моравчевић, Војновић & Здравковић у сарадњи са Schonherr.

Такмичење је свечано отворено у петак 7. марта у амфитеатру II нашег Факултета, у присуству свих учесника и донатора тима, када су се гостима обратили продекан за наставу проф. др Љиљана Радуловић испред Факултета, проф. др Гашо Кнежевић испред Арбитраже, Милош Балтић испред ГТЗ канцеларије, гђа Моника Канафоља, правни саветник Комисије УН за међународно привредно право, као и доц. др Владимир Павић и асистент мр Милена Ђорђевић испред организационог тима нашег Факултета. По претходно договореном програму, студенти су 8. и 9. марта имали прилику да испробају своје аргументе пред арбитражним трибуналом. Такмичење се одвијало у шест просторија на Факултету специјално опремљених за ову прилику: правна клиника, судница, конференцијска сала, сала за седнице, семинар за јавно право и форум романум.

Овај догађај је пратио и богат програм гостопримства са организованим ручковима и вечерама, а посебно треба истаћи и пријем у Дому Народне скупштине Републике Србије 8. марта са обиласком значајних просторија, када су се у пленарној сали учесницима такмичења обратили господин Марко Даниловић, заменик секретара Скупштине, ректор Београдског универзитета проф. др Бранко Ковачевић и др Радивоје Петрикић, партнер у ЦМС канцеларији. На основу евалуација које су учесници такимичења попунили, као и усмених и писмених коментара, општи је утисак да је организација овог такмичења на најбољи начин репрезентовала наш Факултет, град и нашу земљу.

                   


Билтен догађања Acta Diurna бр.19.

Билтен Правног факултета Acta diurna broj 19 забележио је догађаје од децембра 2007. до  јануара 2008.године значајне за Факултет и његове чланове.

Студенти спречени да уђу на КиМ

У петак 22.02.2008. више стотина студената Правног факултета кренуло је пут Косовске Митровице да искажу подршку својим колегама после једностраног проглашења независности Косова, заједно са студентима Пољопривредног, Саобраћајног, Учитељског факултета, ФОН-а и више наставника.

Путовање је било организовано и припремљено, добијено је одобрење међународне управе за несметани улазак на Космет и потврђено је пре поласка. Ипак, колона од седам дуплих аутобуса са студентима заустављена је на административном прелазу Јариње. Део студентских аутобуса је прошао пункт УНМИК полиције али је заустављен од КФОРА мало даље на другом пункту. Уследили су узалудни преговори, а студенти су се нашли у непријатној ситуацији оружаног окружења, поготово они између два пункта, које су снаге КФОРА вишесатно блокирале са обе стране. Суочени са овим, студенти који су остали на путу одлучили су да мирним седењем протестују пред оружаном силом, а незадовољство и нервозу оних блокираних су настојали да умире ректор Београдског универзитета проф. Бранко Ковачевић и декан Правног факултета проф. Мирко Васиљевић. Када су на административну границу пристигле нове оружане снаге, тенкови КФОР-а, специјалци и оклопни транспортери, било је дефинитивно јасно да нема пролаза: велика универзитетска колона се окренула са великом тугом, у тишини која је говорила речитије од речи. Наставила је пут ка манастиру Студеница.

              


Апел Правног факултета поводом Косова и Метохије

                                                                                                                          english

AПЕЛ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА
УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

Наставно-научно веће Правног факултета Универзитета у Београду, на својој седници од 19. фебруара 2008. године, једногласно је усвојило следећу изјаву:

-          следећи своју професионалну дужност;

-          привржени идеји права и правичности, која је скоро два века у самој основи Правног факултета као институције и његовог научног и стручног деловања;

-          полазећи од фундаменталних начела међународног права, утврђених у Повељи УН и Хелсиншком акту о безбедности и сарадњи у Европи, као и Устава Републике Србије,

Наставно-научно веће Правног факултета Универзитета у Београду је дубоко погођено флагрантним кршењем правних правила која су у самом темељу правног поретка организоване међународне заједнице, начела недискриминације и једнаких права свих држава.

Самопроглашење независности Косова и Метохије, противно обавезујућој Резолуцији 1244 Савета безбедности УН, којом се с једне стране потврђује територијални интегритет Србије, а с друге стране поставља оквир за решење косметског питања на темељима суштинске аутономије, не само да је атак на територијалну целовитост Републике Србије, већ и на фундаментални принцип владавине права у међународним односима.

Апелујемо на све међународне актере да се врате поштовању права, јер је само на тај начин могуће очувати мир и стабилност, како у региону, тако и у другим деловима света, што је претпоставка за остварење и других високих циљева постављених у Повељи УН.

______________________________________________________________________

Студенти Правног факултета

Универзитета у Београду

Апел - Косово

 Као чланови академске заједнице дубоко смо потресени догађајима на Косову. Као што је познато, парламент српске покрајине Косово, који је под управом мисије ОУН, противправно и једнострано прогласио је независност. Ова одлука донета је противно међународном праву и важећој Резолуцији 1244 Савета безбедности УН, која позива на споразумно решење будућег статуса Косова и на суштинску аутономију у оквиру Републике Србије. Уколико међународна заједница да свој пристанак овом противправном чину, међународно признате границе Србије ће бити погажене, сувереност Србије потиснута и петнаест процената њене териротиторије одсечено. Након једне декаде албанске репресије по етничкој основи, политичари на Косову доказују да се ова покрајина претвара у етничку албанску државу, која неће служити свим својим грађанима, већ само једној етничкој групи.

Позивамо на међународну владавину права кроз непризнавање лажне државе Косово зато што је то једини начин за очување мира и стабилности у региону, као и у другим деловима света.


Дан Св.Саве - прослава, награда и дипломе

На Правном факултету Универзитета у Београду је 27. јануара 2008. као и сваке године свечано обележен Дан Св. Саве у највећем амфитеатру „Академик Радомир Лукић“, познатој „петици“, коју су и овом приликом заузели до последњег места студенти, наставници, сарадници, као и уважени гости. Ректор проф. Бранко Ковачевић је честитао присутнима школску славу и подсетио да ове године Београдски универзитет прославља 200 година постојања и да је управо Правни факултет био правно оделење прве Високе школе 1808. године. Декан Правног факултета проф. Мирко Васиљевић је у свом поздравном говору посебно нагласио да будућност Србије представљају образовани и виспрени млади људи и да Факултет жели да негује тај потенцијал. Као и претходих година професор Жика Бујуклић је, уз видео презентацију, надахнутом беседом о Светом Сави изазвао одушевљени аплауз. Академски хор Обилић је увеличао свечаност под искусном диригентском палицом проф. Даринке Матић-Маровић.

У наставку је Декан Правног факултета проф. др Мирко Васиљевић,  уручио  награде: 

Награда „студент генерације“ додељена је Матеји Ђуровићу који је студије завршио  13.04. 2007. године  са просечном оценом 10,00. Награда из Фонда др Драгољуб Атанацковић додељена је Катарини Доловић као најбољем студенту (дипломираном правнику) на правосудном смеру (дипломирала 16.10. 2007. године са просечном оценом 9.97). Додељене су награде из Фонда Алан Вотсон и то: прва награда -  Мркоњић Марку, друга награда – Перић Зорану, трећа награда – Вукчевић Милици, похвала – Петровић Стефану. Академци награђени из фондова и студент генерације осим похвалнице и књига, добили су и новчане награде.

Уручене су дипломе магистрима (11), специјалистима (27), као и похвалнице најбољим студентима  I, II, III и IV године студија са просечном оценом 9,00 – 10.00, а на крају и дипломе дипломираним правницима (око 400).


XIV такмичење у беседништву

У недељу, 27. јануара 2008. на Савиндан у амфитеатру академик Радомир Лукић, одржано је традиционално XIV обновљено такмичење у беседништву. Као и претходних година, чувена „петица“ је била претесна да прими све поклонике ове, данас ретке вештине, коју баштини Institutio OratoriaЦентар за беседништво на Правном факултету Универзитета у Београду. Почетак такмичарске вечери увеличао је хор „Лола“, изводећи академску химну Гаудеамус и Светосавску химну, у част нашег првог просветитаља и законодавца, а многобројну публику поздравили су домаћини: декан Правног факултета проф. др Мирко Васиљевић и директор Institutio Oratoria – Центра за беседништво проф. др Обрад Станојевић.

Као и раније, такмичари су се надметали у три беседничке категорије: у слободној и задатој теми и импровизацији. Ове године задате теме су биле Невоља овог света је што су мудраци пуни сумње, а будале тако сигурне (Бертранд Расел) и Срцем се правилно види. Оно што је суштина остаје невидљиво очима (Сент-Егзипери); док су импровизатори теме добили на самом почетку такмичења: Личност којој се дивим и Србија није ни на западу ни на истоку - она је запад на истоку и исток на западу.

Свеукупни победник је МИЋОВИЋ СТОЈАН, студент IV године; слободна тема: I награда МИЋОВИЋ СТОЈАН, II награда БУЛАТОВИЋ ИВАНА, апсолвент, III награда ГВОЗДЕНОВИЋ МИЛИЦА, студент IV године; задата тема: I награда КУЛИЋ МАРКО, студент III године, II награда ОТАШЕВИЋ ДРАГОСЛАВ, апсолвент; импровизација: I награда НЕНЕЗИЋ ДРАГУТИН, апсолвент, II награда ТОДОРОВИЋ ГОРДАН, студент III године, III награда СПИРИЋ МИЛОШ, апсолвент; награда публике: СПИРИЋ МИЛОШ, апсолвент.

Више о томе>> 


Билтен догађаја Аcta Diurna бр. 18

Билтен Правног факултета Acta diurna broj 18 забележио је догађаје од октобра до  новембра 2007.године значајне за Факултет и његове чланове.

Међународна конференција „Косово и Метохија као глобални проблем“

На Правном факултету је од 14. до 18. новембра 2007. одржана међународна конференција „Косово и Метохија као глобални проблем“. Под слоганом „Правни у одбрани права“ скуп су организовали студенти Правног факултета под покровитељством Студентског парламента, уз техничку и другу подршку Факултета и уз помоћ Министарства за Косово и Метохију, Министарства просвете, Министарства спољних послова, Хотела Москва, Јат ервејза и Руског Дома. Конференција је започела свечаним отварањем у Дому Народне скупштине 14. новембра, на којем су говорили министар за Косово и Метохију у влади Републике Србије проф. др Слободан Самарџић, ректор Београдског универзитета проф. др Бранко Ковачевић, декан Правног факултета Универзитета у Београду проф. др Мирко Васиљевић и Марко Милутиновић, студент-продекан Правног факултета и студент-проректор Универзитета у Београду.

У раду конференције учешће су узели угледни професори наших и страних факултета, од париске Сорбоне, јерусалимског Хибру Универзитета, Руске Државне дипломатске академије МДИМ, Руске Академије наука, до Џорџтаун и Милвоки Универзитета у САД, као и професори из Данске, Индије и других земаља. Поред непосредних учесника, моралну подршку нашим студентима пружили су бројни интелектуалци, међу њима и имена светског значаја попут Ноама Чомског и Јохана Галтунга. У дискусијама је учествовао и већи број дипломата акредитованих у Београду, међу њима и неколико амбасадора који су имали излагања, као амбасадор Руске Федерације Александар Николајевич Алексејев, амбасадор Турске Републике Хасан Сервет Ектем и амбасадор Републике Португал Пауло Тиаго Фернандес Жеронимо Да Силва. Косовско-метохијски проблем је свестрано разматран, од његове историјске и уставне генезе до правних аспеката сецесије и поделе, као и његово место у међународним односима из више перспектива - европско-америчке, блискоисточне, глобалне и европске. Програм конференције >>

Значајно је да су конференцији присуствовали заинтересовани студенти из двадесетак земаља који су на позив својих колега дошли да се упознају са аргументацијом везаном за косовско-метохијски проблем. Такође, значајан тренутак за Правни Факултет представљало је и успостављање прве телеконференције у историји Факултета и Београдског универзитета. Телеконференцијском везом повезана је сликом и тоном препуна конференцијска сала нашег Факултета са Џорџтаун Универзитетом и професором Чарлсом Капчаном, чланом америчког Савета за спољне односе, са којим је вођена жива једноипосатна дискусија супротстављених аргумената. На крају четвородневне Конференције, на предлог професора Џорџа Томаса Раџу, усвојена је акламацијом заједничка Резолуција >>


Бесплатна правна помоћ - Правна клиника

Правна клиника Правног факултета Универзитета у Београду пружа бесплатну правну помоћ сиромашним грађанима и свим студентима Београдског универзитета.

Правна клиника је интерактивни метод едукације студената права, који има за циљ да их обучи у неким практичним вештинама, које ће им бити потребне како би своју будућу професију обављали компетентно, савесно и са високим професионалним моралом. Притом, клиничко правно образовање има две главне сврхе. Првенствени циљ јесте да студенте учи практичним вештинама и професионалној одговорности, дајући им могућност да право примењују на живе људе у стварним животним ситуацијама. Други главни задатак правних клиника јесте да обезбеде бесплатну правну помоћ за сиромашне, за избеглице, за Роме, за жртве породичног насиља; једном речи за људе којима прети ризик социјалне искључености. Ову правну помоћ пружају студенти који су завршили претходну посебну обуку на Правној клиници, професори  и професионални адвокати.

Правна клиника ради са клијентима према следећем распореду:

Клиника за породично право: средом од 15:20 – 16:45
Клиника за облигационо право (уговори и накнада штете): средом од 16:45 – 18:00
Клиника за кривично право: средом од 18:00 – 19:30.

Адреса:
Правни факултет Универзитета у Београду, Булевар краља Александра 67, соба 217.
Контакт:Професор др Марија Драшкић, управница Правне клинике, телефон 3027.664, емаил:
maja@ius.bg.ac.yu


Издавачки наступ на Сајму књига

Правни факултет Универзитета у Београду је први пут ове године учествовао као издавач са сопственим штандом на 52. Медјународном београдском сајму књига, који је одржан од 22. до 28. октобра 2007. године. Тај издавачки наступ омогућила је богата издавачка делатност остварена преко факултетског Центра за публикације,  који је током две године штампао преко сто нових наслова уџбеника, приручника, монографија, зборника и других књига.

У настојању да се представимо на најбољи начин, оганизовани су и Сајамски сусрети – сусрет с аутором током трајања сајма када су поједини аутори били на штанду у непосредном контакту са посетиоцима сајма и гостима по позиву. Јединствена промоција издања Центра за публикације Правног факултета, одржана је 26. октобра 2007. године  у  18,00 часова, када су присустне поздравили Декан Факултета проф. Мирко Васиљевић, управник Центра за публикације проф. Јовица Тркуља и главни уредник часописа Анали Правног факултета у Београду проф. Сима Аврамовић.

Самостални наступ Факултета на сајму књига је добио значајан публицитет у медијима, а бројни студенти права и други посетиоци сајма су искористили прилику да дођу до факултетских издања уз попуст од 20%. На овај начин је Правни факултет Универзитета у Београду објавио да је његова издавачка делатност у значајном успону и да се убудуће може очекивати све богатија понуда на том плану.


Билтен догађаја Acta Diurna бр.17

Билтен Правног факултета Acta diurna broj 17 забележио је догађаје од јуна до  септембра 2007.године значајне за Факултет и његове чланове.

Добродошлица бруцошима

Свечаном академијом у препуном амфитеатру В обележен је 1. октобра 2007. почетак нове школске године за 166. генерацију студената Правног факултета. Добродошлицу студентима пожелели су ректор Универзитета проф. др Бранко Ковачевић, министар правде Душан Петровић и декан Правног факултета проф. др Мирко Васиљевић. Имали су мноштво порука и савета за младе бруцоше, између осталог да уче континуирано током целе године јер ће једино тако успети да дају годину за годином, што је подвукао ректор Ковачевић, до тога да морају веровати у себе да би успели да остваре циљ са којим су ушли у ово здање, што је истакао министар Петровић који је и сам био студент овог Факултета. Декан Факултета је рекао бруцошима да су направили прави избор факултета и нашалио се: "Надам се да це овај амфитеатар бити једина петица са којом ћете се дружити током студија."

Богата видео презентација пружила је новим студентима обиље информација о Факултету, а свечаност је  као и обично улепшао уметнички програм академског хора "Обилић".  

                      


                                                                                              
даље 2006/2007 >>

даље 2005/2006 >>

даље 2004/2005 >>


 

 

   
Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, Bulevar kralja Aleksandra 67, Beograd
tel. (011) 3027-600, fax. (011) 3221-299