Logo

Правни факултет

logo UB

Универзитет у Београду

Вести/Догађаји    

 

Отворена изложба Диктатура и демократија у ери екстремизма

Декан Правног факултета Сима Аврамовић и амбасадор Немачке у Србији Аксел Дитман отворили су 1.02.2016. године изложбу на Правном факултету под називом Диктатура и демократија у ери екстрема, а студенти Правног факултета моћи ће да је погледају до краја фебруара.

Изложба је настала је као један од пројеката Одбора за културу Студетског парламента Правног факултета, а са циљем да се обележи 27. јануар као Дан сећања на жртве настрадале за време Холокауста. Сама идеја изложбе потекла је од Одбора за културу и председнице Српско – јеврејског друштва Марлене Павловић и реализована је под покровитељством Амбасаде СР Немачке, а уз подршку Канцеларије Савета Европе у Србији.

Изложба прати читав период од "Пракатастрофе" Првог светског рата, преко страдања у Холокаусту и Другог светског рата, па све до политике хладног рата, процеса либерализације у Европи и конституисања ЕУ као институције која тежи заштити људских права и гаранцијама да се такав злочин који је задесио цео свет никада не понови.

 


Потписан меморандум о сарадњи Правног факултета са Републичким јавним тужилаштвом

 

Републички јавни тужилац и председник Државног већа тужилаца Загорка Јеловац и декан Правног факултета проф. др Сима Аврамомић, потписали су 29. Јануара  Меморандум о сарадњи.

Републичко јавно тужилаштво  и Правни факултет успоставиће међусобну сарадњу и  партнерски однос  у стручној, образовној и практичној области са циљем да се унапреди размена достигнутих научних и практичних резултата у процесу рада и поступања обе институције кроз размену теоријских, практичних знања и искустава у примени законских решења.

Потписници ће  учинити доступним информације које ће олакшати оспособљавање студената током практичног рада и сарадње, као и информације за процену  ефикасности практичног рада и међусобне сарадње, а све са циљем унапређења квалитета високог образовања у области права и развоја вештина чиме ће се утицати на задржавање квалитета људског потенцијала у правосуђу.

Републичко јавно тужилаштво  у сарадњи са представницима Правног факултета  организоваће континуирана предавања   јавних тужилаца или заменика тужилаца  на Правном факултету о темама које могу да допринесу стицању знања и бољих вештина студената са практичним вежбама, као и округле столове на теме значајне за сарадњу и стицање знања.


Свечаност поводом дана Светог Саве

Дан Светога Саве - 27. јануар 2016. године, традиционално је обележен на Правном факултету Универзитета у Београду свечаном академијом и доделом награда и диплома.

Свечаност је одржана у амфитеатру „Радомир Д. Лукић“ у присуству бројних угледних гостију, дипломаца, наставника и сарадника Правног факултета, а почела је Светосавском и академском химном у извођењу академског хора „Обилић“.

По завршетку свечаног дела програма, додељене су и награде фондова и фондација.

 

Студенти који су добили награде Фондације „Професор др Мирко Васиљевић“ су: Бојана Биланков (најбољи студенти генерације), Христина Војводић (за најбоље урађен рад из области трговинског, компанијског, стечајног, берзанског и саобраћајног права). У категорији студената са социјалним потребама који редовно извршавају своје статутарне обавезе, додељено је шест награда студентима: Никола Павловић, Катарина Божовић, Марко белић, Немања Ћурчић, Драгана Просингер и Андријана Бакрачевић.

Награду Фонда „Драгољуб Атанацковић“ за најбољег студента генерације 2011/2012. године за постигнут одличан успех из предмета Катедре за кривично право добила је Богдана Стјепановић.

Новчану награду фондације „Фонд Радивој Б. Васовић, виши правни саветник и његова породица“ добили су Каролина Нимет за основне академске студије и Бојан Јовић за мастер академске студије.

Представници Управе факултета уручили су похвалнице најбољим студентима I, II, III и IV године студија са просечном оценом 9,00 – 10.00 (укупан број 385) и дипломе новој генерацији дипломираних правника (250).

Најбољи студент генерације 2011/2012. је Никола Пауновић, са просечном оценом 10,00, а још пет студената исте генерације имају просек 10: Бојана Биланков, Mарија Момић, Ива Иванов, Јелена Ђорђевић и Ивана Радисављевић.


XXII такмичење у беседништву

27. јануара 2016. године у амфитеатру Академик Радомир Д. Лукић, под покровитељством Правног факултета Универзитета у Београду и у организацији Центра за беседништво „Institutio oratoria“ одржано је XXII такмичење студената права у беседништву. 

Такмичењу су присуствовали Никола Селаковић, министар правде и државне самоуправе,  професори, адвокати и бројни студенти.

Студенти су се надметали у три категорије (слободна тема, задата тема и импровизација), а њихове беседничке способности оцењивао је жири који су чинили: др Љиљана Мркић-Поповић – редовни професор ФДУ, Бранислав Лечић – драмски уметник, Ратомир Рале Дамјановић – књижевник, мр Даниела Блажевска – предавач Реторике на Правном факултету Универзитета у Скопљу, и др Сима Аврамовић – декан Правног факултета у Београду.

 

Победници такмичења:

укупни победник НЕНАД ОБРАДОВИЋ, студент мастер студија

 награда публике: КАТАРИНА МОМИЋ, четврте година

 за задату тему:

1.    Ненад Обрадовић, студент мастер студија

2.    Кристина Дедић, студент прве године

3.    Давид Вучинић, студент прве године
 

за слободну тему:

1.    Младен Стиковић, студент четврте године студија

2.    Бојана Петровић, студент прве године

3.    Ђорђе Весић, студент четврте године 

за импровизацију:

1.    Марко Ерак, студент четврте године

 

Награду „Млади Европљанин“ коју додељује
Еуропеан Форум Алпбацх добио је:

Лука Ражнатовић, студент четврте године

 

Награду из фонда “Вељко Губерина” добио је:

Ненад Обрадовић, студент мастер студија 

Такмичење је, као и ранијих година, водио ванредни професор др Војислав Станимировић, а у програму је учествовала Стручна група из Упоредне правне традиције која је на енглеском извела импровизовани судски спор инспирисан Исејевим четвртим судским говором.

Одржавање овог такмичења поред Правног факултета као покровитеља, омогућили су: Адвокатска комора Србије, Скупштина града Београда, Адвокатска комора Београда, European Forum Alpbach, Хотел “Theatre”, Адвокатска канцеларија Боровић, Адвокатска канцеларија Атељевић, адвокат Зденко Томановић, адвокат Горан Петронијевић, адвокат Зора Добричанин, адвокат Владимир Маринков, адвокат Милош Пејовић, адвокат Душан Милић, Студентски парламент Правног факултета, Центар за издаваштво Правног факултета, Издавачка кућа „Досије студио“, Paragraf lex, Правни портал „Моје право“, Штампарија Дога д.о.о., Марко Вукићевић, извршитељ


Билтен Acta Diurna број 51

Билтен Правног факултета Acta Diurna број 51 забележио је догађаје од октобра до децембра 2015.године значајне за Факултет и његове чланове.

Велики успех наших студената на Светском универзитетском дебатном првенству

Светско универзитетско дебатно првенство одржано је у Солуну од 27. децембра прошле до 4. јануара ове године.

Александар Милановић и Јанко Ђорђевић су се пласирали у полуфинале, чиме су постигли највећи успех за Правни факултет на светским такмичењима у дебати. Они су у полуфиналу категорије енглески као други језик дебатовали против тимова из Немачке, Румуније и Јужне Кореје, а осим тимског успеха, добили су и појединачне награде, као пети и седми најбољи говорници такмичења у категорији енглески као страни језик.

Такође, значајан успех за Правни факултет постигао је и Милош Рафаиловић, који се са својим партнером Ђорђем Јовићевићем студентом ФПН-а, пласирао у осмину финала у отвореној категорији у којој се такмиче студенти којима је енглески матерњи језик.

Правни факултет су представљали још и Ђорђе Илијашевић, Јелисавета Станишић и Андријана Кулезић.

Светско универзитетско дебатно првенство, које се одржава сваке зиме од 1981. године, јесте такмичење у форми британске парламентарне дебате које је подељено у три такмичарске категорије: отворена категорија, енглески као други језик и енглески као страни језик. На такмичењу је дебатовало више од 700 студената из око 90 светских земаља света. То је највеће и најпрестижније годишње окупљање студената на свету, а следеће ће бити одржано у Холандији.

 

 

 


Студентско такмичење из областимеђународног медијског права

Програм за упоредно медијско право и политику Центра за друштвене и правне студије Универзитета у Оксфорду (Programme in Comparative Media Law and Policy (PCMLP) at the University of Oxford's Centre for Socio-Legal Studies) већ девету годину за редом успешно организује међународно такмичење студената из области међународног медијског права. На овогодишњем такмичењу, одржаном априла 2015. године, учешће је узело преко 100 универзитета из више од 30 земаља са шест континената. Поред финалне рунде у Оксфорду, такмичење је обухватило и четири регионална такмичења, у Индији за универзитете из југоисточне Азије, Египту за тимове са Блиског Истока, Кини за тимове из пацифичког региона Азије и Београду за тимове из југоисточне Европе. У финалну рунду у Оксфорду се на основу писаних поднесака и победа на квалификационим такмичењима, пласирало 40 тимова.

Такмичење се састоји у решавању једног задатог случаја из области међународног медијског права. Ове године, студенти су се бавили решавањем проблема, који је за централно имао питање говора мржње на друштвеним мрежама. Такмичење се састоји из две етапе. У првом, писменом делу, тимови састављају поднеске у име тужиоца и туженог, медијских посленика и државе, док у другој, усменој фази такмичења, симулирају поступак пред замишљеним Универзалним судом за људска права износећи аргументе пред трочлано судијско веће.

Након победе у Оксфорду 2011. године, Правном факултету Универзитета у Београду је од 2012. године указана велика част да, заједно са Универзитетом у Оксфорду, организује регионално такмичење за подручје југоисточне Европе.

Универзитет у Београду је 5. децембра ове године по четврти пут организовао регионалну рунду такмичења. Учешће у овом подухвату узело је преко 40 такмичара тренера и судија из редова стручњака за медијско право. Победник такмичења је тим Универзитета у Загребу. У финалну рунду такмичења у Оксфорду су се квалификовали и тимови Универзитета Унион из Београда и Универзитета у Нишу.

Организовање такмичења у Београду финансирало је Министарство културе и информисања Републике Србије.

Организатори светског такмичења у Оксфорду и учесници регионалне рунде похвалили су ниво организације такмичења на Правном факултету Универзитета у Београду.

Посебну захвалност желимо да изразимо Вањи Ђуричић, Невени Кривокапић, Марку Живановићу и Сави Павловићу, нашим студентима који су свесрдно помогли у организацији такмичења. Координатор регионалног такмичења је асистент Вук Цуцић.


Наши студенти освојили треће место на такмичењу из Компанијског права

 

Студенти Правног факултета Универзитета у Београду освојили су треће место на регионалном такмичењу из Компанијског права под називом Big Deal. Полуфинале и финале одржани су у Београду 4. децембра 2015. године. Тим Правног факултета Универзитета у Београду, чији су чланови: Јована Зец, Катарина Живковић, Лазар Радаковић, Марија Пријић и Јелена Бранисављевић, успешно се пласирао у полуфинале на квалификацијама које су одржане у Загребу 20-21. октобра. Имајући у виду да се радило о симулацији M&A трансакције, студенти су у квалификацијама саставили и представили due diligence извештај и уговор о продаји удела друштва са ограниченом одговорношћу као заступници купца, док су у полуфиналу мењали уговор у складу са тек задатим измењеним околностима. Такмичење се одвијало на енглеском језику. Студенткиње Јована Зец и Марија Пријић добиле су праксу у адвокатској канцеларији Јанковић, Поповић & Митић. Београдски тим је за такмичење припремала доц. др Јелена Лепетић.


Свечаност поводом отварања Правне клинике за еколошко право

 

У понедељак, 16. новембра, на Правном факултету Универзитета у Београду, отворена је Правна клиника за еколошко право. На свечаности овим поводом скупу су се обратили проф. др Сима Аврамовић, декан Правног факултета Универзитета у Београду, проф. др Тања Мишчевић, шеф Преговарачког тима за вођење преговора о приступању Србије Европској унији, др Стана Божовић, државни секретар, Министарство пољопривреде и заштите животне средине  предводи преговарачку групу 27, Јан Луенебург, шеф Одељења за демократизацију, Мисија ОЕБС у Србији и доц. др  Мирјана Дреновак – Ивановић, руководилац Правне клинике за еколошко право.

Правна клиника за еколошко право ће трајати два семестра. У првом семестру студенти ће имати интензиван интерактивни тренинг. Доц. др Мирјана Дреновак-Ивановић ће одржати предавања на теме Извори еколошког права у правном поретку Србије и Еколошко право Европске уније: Пракса Суда правде ЕУ. Судија Јелена Тишма ће одржати предавање на тему Управно-судска застита права на здраву зивотну средину: судска пракса Европског суда за људска права и пракса Управног суда Србије. Др Стана Божовић, државни секретар у Министарству пољопривреде и зивотне средине, ће одржати предавање на тему Измене и допуне Закона о зашити животне средине: новине и упоредна искуства. Тина Јањатовић, саветник у Министарству пољопривреде и  зивотне средине, ће одржати предавање на тему Примена Архуске конвенције: Страначка способност ,,заинтересоване јавности” и пракса органа управе. Адвокат Сретен Ђорђевић ће одржати предавања на теме Поступак процене утицаја на зивотну средину и Издавање ИППЦ дозвола и Грађанскоправна заштита права на здраву животну средину у судској пракси. Проф. др Оливера Вучић ће одржати предавање на тему Заштита права на здраву животну средину у пракси Уставног суда Србије. Проф. др Милан Шкулић ће одржати предавање на тему Систем еколошких деликата и врсте прекршајних санкција. Судија Синиша Важић ће одржати предавање на тему Кривичноправна заштита права на здраву животну средину у судској пракси. Проф. др Стеван Лилић ће одржати предавање на тему Заштита права на здраву животну средину између јавног и приватног права. Доц. др Бојана Чучковић ће одржати предавање на тему Еколошка штета у међународном праву и заштита животне средине.

У другом семестру, студенти ће бити упућени у организације које се баве различитим аспектима заштите животне средине (Министарство пољопривреде и животне средине, канцеларија Повереника за информације од јавног значаја и сл.) како би стекли релевантну праксу. У другом семестру студенти ће имати прилику и да раде са клијентима, које ће примати у просторијама Правног факултета према утврђеном распореду.

Мисија ОЕБС-а у Србији је, као наставак успешне сарадње на развоју специјалистичких и мастер студија у области еколошког права, подржала рад Правне клинике за еколошко право, на чему им се посебно захваљујемо. 


Mеђународна конференција у част професора Јозефа Штрауса

 

На Правном факултету Универзитета у Београду одржана је 14. новембра 2015. године међународна конференција из права интелектуалне својине, организована у част проф. Јозефа Штрауса, дугогодишњег директора Макс Планк Института за иновацију и конкуренцију у Минхену. Конференцију су, уз наш Факултет, организовали Завод за интелектуалну својину Републике Србије и Европска патентна организација.

Конференција под називом „Улога интелектуалне својине у наступу привреда држава Западног Балкана на глобалном тржишту“ била је организована у три секције. У првој секцији, насловљеној „Има ли потребе за посебним правилима интелектуалне својине и правилима конкуренције у фармацеутском сектору?“, говорили су проф. др Слободан Марковић, редовни професор Правног факултета Универзитета у Београду, г. Борут Лекше, потпредседник компаније „Крка“, проф. др Божин Влашковић, редовни професор Правног факултета Универзитета у Крагујевцу, и проф. др Душан Поповић, ванредни професор Правног факултета Универзитета у Београду. Првом секцијом председавала је гђа Марија Софронијевић, директор за правне послове компаније „Roche“. Након тога, проф. др Јозеф Штраус одржао је закључно тематско излагање.

У другој секцији, насловљеној „Софтверска индустрија као пример истински глобалне индустрије“, говорили су др Миха Трампуж, директор Ауторске агенције Словеније, доц. др Сања Радовановић, доцент Правног факултета Универзитета у Новом Саду, и др Маја Богатај Јанчић, директор Института за интелектуалну својину из Љубљане. Другом секцијом је председавала проф. др Весна Бесаровић, професор Правног факултета Универзитета у Београду, у пензији.

У трећој секцији, насловљеној „Остали изазови у вези са иновативношћу у глобализованој привреди“, говорили су проф. емеритус др Крешимир Сајко са Правног факултета Универзитета у Загребу, проф. др Марко Илешић, судија Суда правде Европске уније, проф. др Петер Грилц, редовни професор Правног факултета Универзитета у Љубљани, проф. др Радован Вукадиновић, редовни професор Правног факултета Универзитета у Крагујевцу, проф. др Игор Глиха, редовни професор Правног факултета Универзитета у Загребу, доц. др Иза Разија Мешевић Кордић, доцент Правног факултета Универзитета у Сарајеву, и доц. др Соња Лучић, доцент Правног факултета Универзитета у Крагујевцу. Трећом секцијом председавао је др Давид Јелерчић из Европске патентне организације.

Конференција је одржана на српском и енглеском језику, уз симултани превод. Донатори конференције били су компаније „Рош“ и адвокатска канцеларија „Живко Мијатовић и партнери“. Зборник радова са конференције биће објављен у пролеће 2016. године.

Програм конференције >>


МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈA Legal Normativity and Language

Српско удружење за правну и социјалну филозофију је у сарадњи са Правним факултетом Универзитета у Београду, 19. октобра организовало међународну конференцију на тему Legal Normativity and Language. Удружење је још од оснивања као један од својих главних циљева поставило развијање сарадње међународног карактера, тако да је и ове године, традиционално у другој половини октобра, одржан међународни научни скуп, који је поново окупио правне теоретичаре светског реномеа.

Целодневна конференција подељена је у три тематске целине. Уводна излагања одржали су Brian Bix (University of Minnesota), на тему The Nature of Legal Obligation, као и Kenneth Einar Himma (University of Washington), редовни учесник међународних конференција у организацији Удружења и гостујући предавач на Правном факултету у Београду, који је говорио на тему Legal Obligation and Normativity. У другом делу конференције, своје радове изложили су Бојан Спаић (Правни факултет у Београду), Is Legal Interpretation a Normative Enterprise?, Matthias Klatt (University of Hamburg/Graz), Semantic Normativity in Legal Argumentation и Dimitrios Kyritsis (University of Reading), Interpreting Legislative Intent. У оквиру последњег тематског блока говорили су Veronica Rodriguez-Blanco (University of Birmingham), A Criticism of Marmors Deep Conventions: Forward-Looking Agency and Practical Reason, Andrej Kristan (University of Girona), Another Way to Meet Hart's Challenge, Јасминка Хасанбеговић (Правни факултет у Београду) и Милорад В. Тодоровић (Универзитет у Косовској Митровици), Legal Normativity and Language from Psychoanalytic Perspective и Миодраг Јовановић (Правни факултет у Београду), Is Legality Like Virginity? An Essay on the Normativity of International Law. Након успешно завршене конференције, одржана је редовна годишња скупштина Српског удружења за правну и социјалну филозофију.


Билтен Acta Diurna број 50

Билтен Правног факултета Acta Diurna број 50 забележио је догађаје од априла до септембра 2015.године значајне за Факултет и његове чланове.

Потписан меморандум о сарадњи са Друштвом Далеки исток

У уторак 20. октобра, 2015. у деканату Правног факултета потписан је меморандум о сарадњи између Друштва Далеки исток и Правног факултета Универзитета у Београду. До ове сарадње је дошло на иницијативу Одбора за међународну и локалну сарадњу Студентског парламента и студента продекана Николе Илића.

 

Потписници меморандума, декан проф.др Сима Аврамовић и  председник Друштва Далеки исток Горан Васиљевић, закључили су на овом састанку да ће меморандум допринети квалитету ваннаставних активности на Правном факултету и да ће се значај ове иницијативе показати у наредном периоду.

Друштво Далеки исток је непрофитна организација која се бави промоцијом кинеске културе и језика. Студенти Правног факултета ће од сада имати прилику да бесплатно уче кинески језик по сертификованом програму Прозор Шангаја, који је најеминентнији у свету када се ради о промоцији кинеске културе.

Сви полазници овог програма добијају прилику да у наредним годинама стекну говорну основу и да унапреде своје знање кинеског језика, а на крају сваке године очекује их испит који се полаже у Амбасади Народне Републике Кине. У складу са положеним степеном испита студенти ће добијати сертификате.

Сви заинтересовани се могу пријавити за учење језика преко мејл адресе skolajezika@ius.bg.ac.rs


Председник Владе Републике Србије Александар Вучић у посети Правном факулету Универзитета у Београду

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић и декан Правног факултета Сима Аврамовић открили су данас бисту академика Слободана Јовановића испред зграде Факултета.

Свечаности су присуствовали министри правде и просвете у Влади Републике Србије, Никола Селаковић и Срђан Вербић, Ректор Универзитета, градски функционери , студенти и професори Правног факултета, као и бројни грађани.

Премијер је отворио и новоизграђени амфитеатар у парку иза зграде факултета, где ће се одржавати настава на отвореном, а посетио је и музеј факултета, библиотеку, читаоницу и судницу.

Након тога, премијер jе студентима Правног факултета одржao предавање на тему „Српска држава између Истока и Запада” чиме је званично отпочела школска година на Правном факултету.. Према речима декана Симе Аврамовића, ово је први пут у историји Факултета да један председник владе тако отвори нову школску годину.

Премијер Вучић је на почетку предавања замолио студенте да поштују ову установу и истакао колико је важан Правни факултет, а да су рад и учење убедљиво најважнији.

– Државу морате да чувате, да доносите тешке одлуке, да три пута размислите пре него што пресечете и да доносите закључке на мудар начин – рекао је Вучић.

Србија, како је навео, треба да тежи великом раду, бољитку, напретку и прихватању савремених технологија, и то је важно јер, како каже, заостаје у ономе што је најважније, у економском развоју.

– Наша земља треба да иде у Европску унију јер имамо много тога да научимо, али и како бисмо могли да направимо систем. Показали смо свој однос према Русији јер једини нисмо увели санкције због украјинске кризе, без обзира на притиске којих је било. Србија треба много да учи од Запада – рекао је Вучић, али и подвукао да од Истока треба да узме ту врсту слободе и ширине коју Запад због процедура које има није дозвољавао.

Према његовим речима, Србија полако, али сигурно излази из кризе и рецесије.

– То ће нам омогућити да чврсто идемо у Европску унију, али и да чувамо традиционално добре односе са Русијом, Кином, Индијом и другим земљама. Када неко пита да ли сте за Европу, то се, нажалост, своди на бесмислено политичко питање „јеси ли за Европску унију или не”. Код нас марљивост никада није била довољно цењена врлина, за разлику од протестантског света – истакао је Вучић.

Премијер је рекао да ће због уласка у ЕУ, Устав Србије морати да се мења и додао да ће за то бити потребан широки консензус.

– Ту мора да постоји широки консензус, морамо да разговарамо са свима, бесмислено је да о томе одлучују две, три странке, већ и са невладиним организацијама и регионалним чиниоцима – нагласио је Вучић.

Он је, одговарајући на питање студента да ли ће Устав морати да се мења због преамбуле, рекао да ће Устав морати да се мења због уласка у ЕУ, али да ће текстописац односно закондавна власт, када је реч о садржини, узети најбоље. Вучић каже да морају постојати озбиљни разлози да би се Устав мењао, као и широк консензус.

Фотографије: Раде Прелић


Свечаност поводом почетка нове школске године

Свечаношћу за нову 207 генерацију студената, започела је школска 2015/16 година.

Успех у студирању и успешан почетак школске године бруцошима је пожелео министар правде Никола Селаковић, истакавшида ће се држава трудити да створи најбоље услове за њихов рад и напредак. Селаковић је најавио да ће с у факултетској судници од ове године одржавати стварна рочишта из надлежности првог,  уз пристанак странака, а не само симулације. Министар правде је посебно истакао:

„Изабрали сте позив којим су се у српској историји бавили и Свети Сава и Стефан Душан српски цар и деспот Стефан Лазаревић оснивач Београда као српске престонице. Изабрали сте позив којим се у свим религијама И митологијама баве само богови. А то је дељење правде. И уверен сам да ће међу вама бити оних који ће у свом животу делити правду или који ће се борити за правду. Немојте заборавити неколико поучних али важних ствари. Један велики мислилац Густав Радбрух је рекао да ако желите да постанете али и да будете добар правник морате бити човек кога уме да гризе савест. Онај ко нема савест тај не може да буде добар правник. Ваша држава, Држава Србија, Држава чија химна почиње речима "Боже правде" ће се трудити да вам створи најбоље могуће услове за рад и за напредак.“

Студентима су се обратили и ректор Универзитета у Београду проф. Владимир Бумбаширевић, студент продекан Никола Илић, и декан проф. др Сима Аврамовић.

 

У краткој видео презентацији декан је упознао студенте с историјом факултета. Младим колегама декан је Универзитету у Београду, који се рангирао у два одсто најпрестижнијих факултета у свету.


даље 2014/2015 >>

даље 2013/2014 >>

даље 2012/2013 >>

даље 2011/2012 >>

даље 2010/2011 >>

даље 2009/2010 >>

даље 2008/2009 >>

даље 2007/2008 >>

даље 2006/2007 >>

даље 2005/2006 >>

даље 2004/2005 >>

Сва права задржана. Правни факултет Универзитета у Београду 2012.